Silvia bereikte na jaren van jojo-en eindelijk haar streefgewicht!

Laatste update op 13 april 2023

Silvia mag met recht trots zijn op haar resultaat! Ze is er echt voor gegaan en is nu gezond, energiek en helemaal op haar streefgewicht. Super knap!

Het verhaal van Silvia

Mijn naam is Silvia, ik ben 49 jaar en 1,62 meter lang.

Al sinds ik op mijn zelf ben gaan wonen op mijn 24ste heb ik veel verschillende diëten gevolgd. De eerste keer viel ik 8 kilo af en woog ik weer 70 kilo. Keer op keer werd ik vervolgens weer zwaarder dan daarvoor en elke keer viel ik ook weer af, het echte jojo-effect dus.

Ik heb zelfs 110 kilo gewogen. Mijn streefgewicht van 70 kilo haalde ik niet..

Eind 2016 had ik fysieke klachten waardoor ik steeds zwaarder werd. Ik had vaak dagen achter elkaar hoofdpijn en had steeds meer vage klachten.

Ik ging bij de atletiekvereniging Powerwalken. Ik kon alle mede powerwalkers niet bijhouden. Iets wat gênant was aangezien ik de jongste was, zij waren 10, 20 of 30 jaar ouder. Later zijn zij een enorme steun voor me geweest toen ik het roer omgooide.

Als ik nu terugkijk naar hoe ik me toen voelde met dat zware lijf, wel willen afvallen maar niet weten hoe… Kleding stond niet leuk, bewegen was te moeilijk en zelfs stilzitten was te zwaar. Ik heb een fysiek zware baan, veel tillen en schoonmaken gecombineerd met denkwerk. Dat dit me nog lukte verbaast me nu zeer.. Traplopen was eigenlijk al te zwaar.

Ik pleegde langzaam zelfmoord, zoals Richard de Leth dat zo mooi zegt.

Kortom ik wist heel goed dat het zo niet goed ging. In 2017 keek ik ‘That Sugar Movie’ op tv en werd het mij duidelijk dat suiker de oorzaak is van mijn probleem. Ik besloot om geen toegevoegde suikers meer te eten. Verder mocht ik van mezelf alles eten, dus ook brood en pasta, volkoren dan wel.

Ik wilde geen honger hebben, bang voor verkeerde keuzes. En ik ging niet meer op de weegschaal staan, bang voor tegenvallende resultaten en weer verkeerde keuzes. Wat zit dat er in gebakken om in kilo’s te spreken, een kleding maat of in cm geeft een veel beter beeld.

Dit gaat een paar maanden goed, ik val af. In november heb ik het gevoel dat ik stil blijf staan. Ik ga op zoek naar antwoorden, eet ik te veel? Of niet genoeg?

Ik kom op de pagina van Leef Puur Natuur terecht en er gaat een wereld voor me open. Wat valt er ontzettend veel te leren over gezonden voeding. Ik volg challenge na challenge van Lynda. Moet wennen aan de hoeveelheid groentes en alle verschillende smaken… Wat een feest!

“Mijn smaak is veranderd. Blijf proeven; echt je lust veel meer dan je denkt!”

Begin 2019 heb ik een terugval, stress thuis, let minder op en ben in een half jaar weer 10 kilo aangekomen. Ineens gaat mijn spijkerbroek niet meer aan, balen. Het lukt me in het najaar van 2019 pas weer om het weer op te pakken. Ook dit keer door iets wat ik op tv zie, Intermittent Fasting (IF), zie artikel van Lynda hierover voor uitleg.

Doordat ik al koolhydraatarm eet lukt het me heel makkelijk om dit toe te passen. Kreeg ik van suikervrij eten energie, van IF krijg ik nog meer energie. Ik begon zelfs weer met hardlopen en zit inmiddels in week 10 van het hardloopschema. Ik combineer de recepten van Lynda nu met IF, dit voelt voor mij goed.

Mijn resultaten:

  • Broekriem 25 cm kleiner
  • Kleding maat van 46/48 naar 36/38

Mijn tips

  • Kijk ‘That Sugar Movie’, film uit 2014.
  • Verander van supermarkt.
  • Neem alleen de buitenste paden, ontwijk de snoep, koek en chips paden.
  • Gun jezelf de tijd, het is er ook niet in een paar weken aan gekomen. Je wordt hier zoveel gezonder van.

En bedank je vetlaag voor zijn jarenlange trouwe dienst en zeg hem dat hij nu niet meer nodig is, dat je het van af nu weer zelf kan. 😀

Deel

Print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leef suikervrij programma

Al meer dan 12.000 tevreden klanten!

5/5

Al jaren de bewezen suikervrije methode waarmee je direct vet verliest, energieker wordt en een gezonder lichaam krijgt.

Gratis dagmenu

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het suikervrij dagmenu!

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.