veelgestelde vragen

Wil je aan de slag met ons koolhydraatarme en suikervrije voedingspatroon, maar heb je nog vragen? Hieronder hebben we de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet:

Op werkdagen voor 22.00 uur besteld? Dan ontvang je jouw boek de volgende dag al in je brievenbus. 

Na je bestelling ontvang je direct een welkomstmail waar we uitleggen hoe je je aanmeldt voor de community. 

Ja, dat kan zeker. De zorgvuldig samengestelde recepten bevatten veel pure producten en geen toegevoegde suikers. Hierdoor komt je lichaam meer in balans, bereik je een gezond gewicht en verlies je ongewenst lichaamsvet.

Ieder lichaam is anders, dus hoeveel je afvalt is lastig te zeggen. Onze ervaring is dat deelnemers gemiddeld tot 2 kilo per week afvallen. 

Heb je hulp nodig? Laat het ons dan weten. Onze voedingsdeskundige kijkt graag met je mee of je doel te bereiken. 

Dit programma is geschikt voor iedereen die wil afvallen en gezonder wil leven. 

De recepten zijn geschikt voor het hele gezin, rekening houdend met persoonlijke behoeftes. Bij elk recept staan de voedingswaarden vermeld, je kunt deze dus heel gemakkelijk zelf aanpassen. Wij leggen je dit uit aan de hand van verschillende scenario’s. 

Wij vinden van niet. We hebben ons best gedaan om de recepten zo simpel, maar smaakvol mogelijk te houden. Daar is Julia, de receptontwikkelaar van Leef Puur Natuur erg goed in.

De recepten zijn afwisselend en bieden veel variatie, maar in de bereiding hebben we het vrij simpel gehouden. Je zal dus wellicht gaan koken met meer en andere ingrediënten, maar het is voor iedereen goed te volgen en te bereiden.

Daar hebben wij absoluut rekening mee gehouden. Bij elk recept dat vlees of vis bevat, tref je een gezond vegetarisch alternatief dat goed past bij het recept. Dit alternatief is zorgvuldig gekozen met het oog op de voedingswaarden en de variatie binnen de menu’s.

Dit programma is geen tijdelijk dieet, maar een levensstijl die voor altijd is. 

De dagmenu’s zijn zo samengesteld dat je alles binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. Zo ervaar je voldoende energie en geen hongergevoel, dat vaak bij diëten wel zo is. 

Gevolg: Je houdt het vol en profiteert daardoor van alle gezondheidsvoordelen die een gezonde levensstijl jou te bieden heeft. 

We begeleiden jou op meerdere manieren. Wanneer je een boek hebt aangekocht, hoort daar gratis onze begeleiding van voedingscoaches bij. Zij staan 7 dagen per week online klaar voor al jouw vragen over voeding. Ook kun je bij hen terecht met vragen over de bereiding van recepten, de vervanging van producten en het bereiken van jouw persoonlijke doelstellingen.

Bij de aanschaf van een boek krijg je ook gratis toegang tot de besloten online Huddle Community. Daar lees je de voortgang, vragen en antwoorden van alle deelnemers. Ook worden daar dagelijks vragen beantwoord door onze voedingscoaches en starten we daar af en toe een gezamenlijke challenge.

Je loopt geen enkel risico door de Niet-Goed-Geld-Terug-Garantie. 

Past het programma toch niet bij je? Dan krijg je het volledige aankoopbedrag teruggestort. 

Stuur ons dan een mailtje met retour Leef Suikervrij Programma ( je bent niet verplicht om een reden op te geven) en wij handelen jouw retour verder af. 

Met ons voedingspatroon vermijden we alle toegevoegde en geraffineerde suikers. Deze belasten ons lichaam met een schommelende bloedsuikerspiegel, werken overgewicht in de hand en bieden geen gezonde voedingswaarden (bouwstoffen). Reden genoeg om deze dus buiten te sluiten.

Er bestaan ook suikers die van nature voorkomen in ingrediënten, maar deze gaan we niet uit de weg.

Pure producten, zoals bijvoorbeeld een tomaat, bevatten suikers. Dit zijn de van nature aanwezige suikers. Deze suikers leveren ons lichaam de benodigde energie en worden omringd door de verder aanwezige voedingsstoffen. Een tomaat bevat dus wel wat natuurlijke suikers, maar ook vezels, vitamines en gezonde mineralen. Een gezond product dus.

Toegevoegde suikers zie je terug bij de ingrediëntenlijst. Bewerkte producten uit pakjes, zakjes, flessen, pakken en potten bevatten vaak toegevoegd suiker. Suiker zorgt voor een meer aangename smaak en een betere houdbaarheid. Kook je vers, dan heb je die extra houdbaarheid niet nodig.

Door de manier waarop we gaan koken krijg je dus minder toegevoegde suikers binnen en dat is gezond.

In al onze boeken vind je de juiste informatie om dit gezonde voedingspatroon op te pakken. Wanneer suikervrij en koolhydraatarm relatief nieuw is voor je, is het raadzaam om met het ‘Leef Suikervrij’ boek te beginnen. Daarin wordt op een praktische manier uitgelegd wat het inhoudt en hoe je het in jouw dagelijkse leven kan gaan gebruiken.

Alle andere boeken zijn daar een mooi vervolg op en bieden nieuwe recepten en aanvullende kennis.

Ieder boek volgt in de basis hetzelfde voedingspatroon, maar elk boek heeft ook een eigen thema.

Bij ‘Leef Suikervrij’ leren we je hoe suikervrij eten werkt en hoe je dit suikervrije voedingspatroon kan combineren met werk, gezin, tijdens uitjes en onderweg.

In het boek ‘GEZOND’ laten we zien hoe je het zelf kan combineren tot een eigen voedingspatroon. Ook geven we daar meer informatie over onze hormoonwerking.

Het boek ‘Reken af met Buikvet’ focust op darmgezondheid en het verminderen van buikvet door een suikervrij voedingspatroon.

‘Het Suikervrije Receptenboek’ biedt je een prachtig vervolg met veel afwisselende en gezonde dagmenu’s.

Zeker weten. Je kan de recepten van verschillende boeken combineren en zo steeds behendiger worden in het zelfstandig volgen van dit duurzame en gezonde voedingspatroon.

Koolhydraten leveren energie aan ons lichaam. Ons lichaam heeft dagelijks energie nodig om goed te functioneren. Ons voedingspatroon levert de basisbehoefte aan die energie vanuit gezonde ingrediënten. Wanneer je (veel) meer koolhydraten eet dan jouw basisbehoefte, dan stijgt de suikerspiegel enorm. Er ontstaat een overschot aan energie, dat je lichaam gaat opslaan in de nabijgelegen cellen. Dit zijn vaak de vetcellen rond de organen, met overgewicht en/of orgaanvet tot gevolg.

Het soort koolhydraat is ook van belang. Er zijn snelle koolhydraten (suiker/bloem/meel) die je lichaam een gigantische energiepiek geven, met de nadelige effecten op het lichaam én de befaamde energiedip tot gevolg, en langzame koolhydraten, die het lichaam langzaam energie geven. Denk daarbij aan zilvervliesrijst, havermout, groentes. Deze zijn gezond om te gebruiken en geven je lichaam voldoende energie. Bovendien laten ze je bloedsuikerspiegel niet te veel schommelen.

We gebruiken in principe geen brood, omdat het vaak gluten bevat én veel tarwebloem bevat. Dit valt onder de snelle koolhydraten die we vermijden.

Wel gebruiken we mooie variaties, zoals bijvoorbeeld pompoenbrood of zelfgemaakt pittenbrood. Als je graag brood eet, is het mogelijk om af en toe te kiezen voor volkoren zuurdesembrood. Omdat dit een gefermenteerd product is, heeft het een positief ondersteunende werking op de darmen.

Het is geen probleem om dit voedingspatroon zoveel mogelijk te volgen wanneer je buiten de deur bent. In de boeken geven we daar voldoende tips voor. Probeer zoetigheid, brood, sauzen en gefrituurd eten zoveel mogelijk te vermijden. Kies in plaats daarvan voor extra groentes en salades, een stukje kaas of wat rauwkost. Het is ook raadzaam om voor vertrek nog een gezond tussendoortje te nemen, zodat je niet overmand wordt door trek en daardoor verkeerde keuzes maakt.

Ook adviseren we altijd om de 80/20-regel te hanteren. Wanneer je 80% van de tijd dit gezonde voedingspatroon hanteert, is een keertje iets minder gezond echt geen ramp. Met mate is dan prima.

Absoluut. Het vergt soms wat meer voorbereiding, maar dat is vooral in het begin, omdat je dan nog moet wennen aan het maken van de andere keuzes. Al onze recepten zijn vooraf te bereiden en mee te nemen. We geven er in onze programma’s ook veel tips voor en kunnen altijd praktisch met je meedenken.

Alle recepten zijn glutenvrij. We gebruiken wel havermout, maar deze kun je desgewenst ook 100% glutenvrij kopen. Dit is niet verplicht.

We gebruiken wel enkele zuivelsoorten in onze recepten, maar bieden bij ieder recept een zuivelvrij alternatief. Het gebruik van lactose (melksuiker) proberen we wel zoveel mogelijk te voorkomen om onze darmen daar niet te veel mee te belasten.

In de boeken vind je ook informatie over hoe je ingrediënten kan vervangen. Daarnaast kun je specifieke hulp vragen aan één van onze voedingscoaches. Zij kunnen meedenken welke ingrediënten een goede vervanging zijn. Alvast enkele tips:

  • Fruit kun je met iedere andere fruitsoort vervangen, behalve banaan. Banaan is ontzettend gezond, maar bevat wel meer koolhydraten dan ander fruit. Om de dagelijkse voedingswaarden niet te veel te beïnvloeden, kun je beter een andere fruitsoort kiezen.
  • Noten kun je vervangen door zaden, pitten, avocado, olijven, mozzarella, feta, ei en vette vis.
  • Groentes kun je vervangen door andere groentes, behalve zoete aardappel. Deze bevat meer koolhydraten dan gemiddeld, waardoor we die met mate gebruiken.

In principe is het niet nodig om de recepten daarop aan te passen. We gebruiken weinig producten waar dierlijk, verzadigd vet in voorkomt. Omdat je daarnaast ook onbewerkt en puur eet, hebben de meer cholesterolrijke producten (zoals ei) minder negatief effect. Wanneer je erfelijk belast bent met een hoger cholesterol is het wel raadzaam om niet meer dan 5 eieren in de week ten nemen en over te stappen op plantaardige zuivel. Zo is de kans op stijging van de cholesterol minder.

Ja, dat is geen probleem. Alle voedingswaarden staan ook per recept beschreven, dus op die manier is er toch inzicht in wat je binnenkrijgt. Houd daarnaast ook voor ogen dat variatie heel gezond is voor de darmwerking en de opname van verschillende soorten vitamines en mineralen.

We gebruiken geen aardappelen in onze recepten, omdat de aardappel veel snelle koolhydraten bevat. Je kan dan beter kiezen voor zoete aardappel of zilvervliesrijst. Wel mag je hiervoor de 80/20-regel hanteren. Wanneer je 80% van de tijd een gezond en puur voedingspatroon hanteert is een keer een aardappeltje geen probleem.

Met ons voedingspatroon eten we 3 hoofdmaaltijden en één tussendoortje. Zo krijgt je lichaam tussendoor voldoende tijd om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. We raden het dus af om vaker wat te eten. Mocht het om medische redenen nodig zijn om vaker wat te eten dan kun je altijd even overleggen met de voedingscoaches wat voor jou de beste manier is. Je kan de recepten dan nog steeds volgen, alleen in andere hoeveelheden.

Dat kan zeker. Kinderen in de groei en mensen die een actief leven leiden hebben echter wel meer gezonde koolhydraten nodig. We adviseren hierover in de programma’s. Zij kunnen met behulp van gezonde eetlijsten de recepten uitbreiden met gezonde koolhydraten.

Het is geen probleem om de recepten te volgen. Per recept staan tevens apart de voedingswaarden vermeld. Zo is altijd duidelijk hoeveel koolhydraten het recept bevat. Mocht je medicijnen gebruiken dan is het raadzaam de bijsluiter te raadplegen om erachter te komen of een bepaalde hoeveelheid koolhydraten per dagdeel vereist is. Ook de arts of apotheker kan hierover adviseren. Onze voedingscoaches kunnen altijd ondersteunen bij het in de praktijk brengen van de medische adviezen.

Onze dagmenu’s komen gemiddeld uit op de volgende voedingswaarden:

  • 1550 kcal
  • 50-75 gram koolhydraten
  • 80-120 gram gezonde vetten
  • 80-120 gram eiwitten
  • 30-40 gram vezels

Zeker, dat kan altijd! Je kan een gratis dagmenu aanvragen via info@leefpuurnatuur.nl.

Dat is er inderdaad. Vraag gerust een digitaal inkijkexemplaar op via info@leefpuurnatuur.nl.

Dat doen we graag! Onze voedingscoaches en klantenservice beantwoorden dagelijks al je vragen, of het nou een praktische of voeding gerelateerde vraag is. Neem gerust contact met ons op via info@leefpuurnatuur.nl. We helpen je daar graag verder!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.