Een klassieker, in een nieuw jasje! De hartige taartbodem van weleer is vervangen door gezonde ingrediënten.
Deze vegetarische quiche is heerlijk als avondeten met een salade, bij een maaltijdsoep of als gezond tussendoortje op een feestje.
Gebruik het recept van deze hartige taart ook eens met andere groente combinaties, vis en/of vlees en varieer erop los!
Volg je een koolhydraatarm dieet? Dan is dit recept ook zeer geschikt.
6 reacties op “Vegetarische preitaart”
Dit recept net gemaakt en gegeten, maar ik liep tegen twee problemen op: wij hebben een heteluchtoven en op 200 graden wordt de bovenste prei heel snel bruin. Verder was er veel vocht in de taart bij het open snijden. Wat moet ik hier voor een eventueel tweede keer aan doen? Heb verder precies het recept gevolgd. (Voor de kaas 100 gram mozzarella en 200 Gr huttenkase genomen).
Hi Durk,
Soms ontstaat er inderdaad veel vocht. Je kan de taart in de vorm eventjes afgieten en dan nog een minuutje of 2 in de oven doen.
Probeer het bakken anders eens met aluminiumfolie erop, dat je de laatste 10 minuten eraf haalt.
Smakelijk!
Groet LPN
De preitaart hier op de foto is zeker niet de preitaart die je maakt als je dit recept volgt. De taart op de foto is eentje met bladerdeeg en zo ziet het er zeker niet uit, sorry hoor. Ik heb ze gisteren gemaakt. Het recept is niet echt top. Erg raar dat je de prei rauw in de bodem moet doen en zo moet bakken? Want 800 gr prei is absoluut een berg prei hoor en niet zoals op de foto. Ik had je reactie hierboven al gelezen en dus een half uur met zilverpapier gebakken, maar dan nog was het geen succes. Ik ga hem opnieuw maken en toch de prei een beetje garen van te voren en deze keer maak ik hem met de kokosmelk, misschien is dat beter?
Teleurstellend recept, zo jammer. Ik ben grote fan van je curry met bloemkool rijst.
Maar dit recept is echt niet goed/lekker. Ik had de reacties gelezen en de prei heerlijk gebakken ipv rauw op de bodem gedaan. Gelukkig maar want de bodem was echt veel te droog, leek wel karton. Nu had ik gelukkig nog een smakelijke vulling te eten.
Ik heb de bodem eerst 10 minuten zonder prut droog gebakken in de oven.
Prei heb ik ook even eerst in een pannetje aangebakken alleen dat had achteraf wat langer gemoeten.
Maar het is een mooie ‘droge’taart geworden
Ik maak dit gerecht regelmatig en het is elke keer heerlijk.
Ik bak eerste de prei zelf zodat eventuele vocht eruit komt. De hüttenkäse en eieren roer ik samen.
Daarna roer ik dit samen in een kom tot 1 geheel. En ik doe het niet in een ronde taartvorm maar in een traybake dan is de taart niet zo hoog en is er minder vocht.