Er is geen betere manier om je ochtend te starten dan met verse, warm gebakken pannenkoeken. Omdat de bekende versie met bloem en melk weinig voor je gezondheid doet, heb ik hier een recept met alleen gezonde ingrediënten.
Door de havermout in het beslag blijf je lang verzadigd, dus is dit een perfect gezond ontbijt voor een actieve dag. Daarnaast is havermout rijk aan vezels, eiwitten en mineralen als calcium en magnesium.
In het recept gebruik ik verschillende soorten bosvruchten, maar kijk vooral welk fruit in het seizoen is, dat is ook veel goedkoper. Ben je meer voor hartige pannenkoeken? Dan kun je ook kiezen voor enkele plakjes kipfilet en een blokje fetakaas.
10 reacties op “Vegan pannenkoekjes met bosvruchten”
Goedemorgen Lynda,
Vanochtend de pannekoekjes gemaakt van havermeel en soyamelk …
Wat een top-recept ! Heerlijk !! Echt van genoten…mmmmm
Wel veel voor 1 persoon, dus bewaar er voor morgen..
Grt Jet
Hoi Jet,
Leuk om te horen, geniet ervan. 🙂
Groetjes Lynda
Past ook appelstroop bij dit dieet?
Hoi Karen,
Helaas, alle stropen en siropen bevatten veel toegevoegd suiker en past daardoor niet in deze levensstijl. Stukjes appel met kaneel weer wel 🙂
Misschien kun je daar nog mee afwisselen? Lekker als tussendoortje in ieder geval.
Groetjes Vanessa – LPN
Zonnatura appelstroop bevat geen toegevoegde suikers
Vanochtend helaas mislukte pannenkoeken:( De havermeel kan je echt niet simpelweg vervangen door amandelmeel!! Bond totaal niet..
Dat is gek; daar heb ik nog niet eerder last van gehad. Misschien een extra eitje toevoegen voor de zekerheid.
Met amandelmeel bakken de pannenkoekjes niet, zelfs niet met een eitje erbij 😕
Wellicht wat hoger vuur?
Hoi, ook hier gemaakt met amandelmeel, gaat totaal niet, geen ei toevoegen dan zijn ze dus niet meer vegan