Marjolein viel 15,5 kilo af

Laatste update op 31 maart 2023

Marjolein heeft echt fantastische resultaten bereikt! Wij zijn enorm trots op haar en willen jou graag inspireren met haar verhaal.

Het verhaal van Marjolein

Mijn naam is Marjolein Onderstal en ik ben 51 jaar. Sinds 12 april 2019 heb ik de keuze gemaakt om suikervrij te leven. Ik ben 1,63 meter groot. Toen woog ik 79,7 kilo en weeg, nu ik dit schrijf op 12 oktober 2019: 64,1 kilo.

Aanleiding

Ik had al een poosje in mijn hoofd om af te vallen, ik wist dat ik te dik was, maar vermeed het om op de weegschaal te staan. Ik heb me aangemeld bij een orkest en ik moest me voorbereiden op de aubade en concert op Koningsdag en had een gilet en een jasje van de vereniging nodig. Een lieve dame uit ons orkest was juist voor het laatst en ze had haar uniform ingeleverd.

Er werd aan mij gevraagd of ik het wilde passen en tot mijn grote schrik zaten het gilet en het jasje als gegoten. Maar ik vond die vrouw stiekem erg dik. Misschien niet aardig van mij, maar toen wist ik…de knop moet om, ik moet aan de lijn!

Keuzevraag, welk dieet?

Ik eet normaal gesproken drie maaltijden per dag met zo min mogelijk tussendoortjes. Hoewel ik ’s avonds, als er na het eten iets lekkers op tafel komt, ik moeilijk kan weigeren. Ik herinnerde me dat ik vroeger op mijn 17e geen geraffineerde suikers meer mocht op advies van een arts.

Ik had gedurende mijn middelbare school periode vijf jaar lang hoofdpijn, maar niet in het weekend. Ik dacht gewoon dat het aan school lag, maar het bleek dat er iets mankeerde aan mijn stofwisseling. Wat precies, is me nooit duidelijk geworden. Ik woonde toen nog bij mijn ouders thuis, woog 67 kilo en was een ‘propje’. Ik hield het vol, omdat ik niets anders kreeg thuis dan alleen gezond eten en alternatieve producten.

Op mijn 19e ging ik het huis uit, ik woog sindsdien heel lang rond de 62 kilo, ik had daar vrede mee en zei dat suikervrije leven vaarwel. Ik had geen hoofdpijn meer. Een huis huren en de hele dag werken en geen tijd om uitgebreid te koken, hoe dan? Als ik op die periode terugkijk, weet ik nog wel dat ik dacht: of het voor mijn kwaal hielp, weet ik niet, maar ik viel toen wel af. Ik moet weer suikervrij gaan leven, maar hoe?

Internet

Ik ging informatie zoeken op internet en kwam al snel op de website Leef Puur Natuur. Wat ik las, sprak me aan en dacht, oké dit moet lukken.

Tegenwoordig heb je veel meer mogelijkheden om  suikervrij te leven dan dertig jaar geleden. Er bestaan nu natuurwinkels en ook de supermarkten beginnen hun schrappen te vullen met steeds meer gezonde en biologische producten. Laatst liep ik over de markt in Gouda en zelfs daar zag ik een kraam met producten uit de Gezonde Supermarkt.

Ik heb het e-book aangeschaft en ben gewoon begonnen en het beviel me uitstekend. Een poosje later heb ik het andere e-book Reken af met Buikvet gekocht, omdat ik wat meer recepten wilde. Inmiddels zie ik de recepten als inspiratie en eet ik wat ik lekker en verantwoord vind.

Verloop

Al snel na het starten van dit voedingsschema merkte ik dat ik mij gezonder begon te voelen. Nou ben ik een vrouw met een normale gezondheid, maar ik was heel makkelijk met een pijnstillertje te nemen als ik een hoofdpijn had of zo.

Nu ik erover nadenk, heb ik het afgelopen half jaar slechts één dag pijnstillers nodig gehad. Niet omdat ik pijn had, maar om verkoudheidskoorts te onderdrukken. De volgende dag was het niet meer nodig. Normaal duurt een verkoudheid bij mij een dag of veertien. Wat ik ook merk, is dat ik dieper slaap. Ik sliep altijd wel goed, maar ik moest wel één of twee keer mijn bed uit voor een plas.

“Nu slaap ik de hele nacht gewoon door!”

Gebit

Al snel merkte ik dat ik de tandpasta niet lekker vond, veel te zoet. Op advies van mijn tandarts overgestapt naar zoute tandpasta. Gatsie, dat moest ik vroeger ook op mijn 17e van die ene arts. Gelukkig is er veel veranderd in die dertig jaar, dus ook op dit gebied zijn er verbeteringen doorgevoerd bij die fabrikant.

Nu ben ik eraan gewend en wil ik niet anders meer. Op mijn verzoek na drie maanden een tussentijdse controle laten uitvoeren door de mondhygiënist, omdat ik wilde weten of het suikervrij leven ook een gunstige invloed heeft op mijn gebit, en wat blijkt: door geen suiker meer te nemen en veel water te drinken, was de conditie van mijn tandvlees enorm verbeterd. Er blijft minder voedsel ‘kleven’ aan mijn tanden, ze voelen echt veel schoner aan.

Snaaibuien

Tuurlijk, ik ben een mens, dus ik heb ook last van snaaibuien. Maar ja, wat neem je dan als je geen chips, koekjes en dat soort dingen niet meer wil? Tja, dan heb ik gelukkig een kast die vol staat met ongebrande, ongezouten noten. Heerlijk. Mijn schoonzus snapt er niets van, ach ja…je smaak is natuurlijk veranderd…Precies!

Maar soms pak ik dan ook een schaaltje en die vul ik dan met een beetje kwark of Griekse yoghurt en dan doe ik er allerlei stukjes vers fruit in, das genieten.

Conditie

Mijn man in ik zitten al jaren op dansles Stijldansen. De afgelopen twee jaren waren lastig voor ons. Vaak moe, niet veel zin om te gaan, niet goed meekomen, met veel moeite nieuwe dansfiguren aanleren. Vorige week zei de lerares dat ze wel kon zien dat ik gezonder leef en dat mijn conditie aanmerkelijk is verbeterd. Dat ik er veel beter uitzie en dat ik straal op die dansvloer. Dat was vorig jaar wel anders he? Een mooi compliment.

Maandelijkse resultaten

  • 12-04-2019: 79,7 kilo
  • 12-05-2019: 74,2 kilo
  • 12-06-2019: 71,8 kilo
  • 12-07-2019: 69,5 kilo
  • 12-08-2019: 66,5 kilo
  • 12-09-2019: 65,4 kilo
  • 12-10-2019: 64,1 kilo

“Dit zijn resultaten om blij mee te zijn. Ik heb de suiker tot vijand verklaard en voel me fit en gezond!”

Deel

Print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leef suikervrij programma

Al meer dan 12.000 tevreden klanten!

5/5

Al jaren de bewezen suikervrije methode waarmee je direct vet verliest, energieker wordt en een gezonder lichaam krijgt.

Gratis dagmenu

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het suikervrij dagmenu!

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.