Het resultaat van Audrey en Wim-Jan na 5 maanden suikervrij eten

Laatste update op 14 april 2023

Audrey en Jan-Wim zijn samen dit avontuur aangegaan en wat hebben ze er veel voor teruggekregen.

Op onderstaande foto woog Audrey 96 kilo en haar man Wim-Jan 136 kilo.

Ze wisten dat de knop om moest toen Wim-Jan diabetes kreeg en aan de medicatie en insuline moest.

Op eigen houtje gingen ze aan de slag en vielen ze veel kilo’s af. Helaas hield het niet stand en belandde ze in een dipje. Lees hieronder het bijzondere verhaal van Audrey en Wim-Jan

Audrey aan het woord

Ik ben Audrey, 46 jaar en 1,56 meter lang.

Ook steeds een poging gedaan om te ”lijnen” en dan ging er 5 of 10 kilo vanaf, maar zonder blijvend resultaat, omdat ik toch weer in het oude eetpatroon verviel. Je wordt er wel onzeker door en nieuwe kleding kopen was vaak niet leuk, omdat het gewoon niet stond in mijn ogen.

Mijn man kampte ook met behoorlijk wat overgewicht en ongeveer 4 jaar geleden kreeg hij de diagnose diabetes type 2. Daar kreeg hij in eerste instantie medicijnen voor, maar na een poos moest hij helaas ook insuline gaan spuiten. De diabeet begeleidster zei dat er wat moest gebeuren met het gewicht, omdat het anders echt de verkeerde kant op zou gaan.

Wij zijn toen begonnen om de knop om te zetten naar een gezonder leven op onze eigen manier. Ik woog op dat moment 96 kilo en mijn man 136 kilo. Want laten we nu eerlijk wezen, we wisten natuurlijk wel waar het aan lag. Het resultaat was fantastisch…mijn man verloor 50 kilo en ik 31. En het belangrijkste: hij was helemaal af van de medicatie!!!

Helaas kwam toen de winter en kwamen wij in een winterdipje dat zo ongeveer 2 jaar duurde…

In die 2 jaar nooit meer op de weegschaal durven staan. Een soort van struisvogelpolitiek. Aan mijn kleren merkte ik dat er weer van alles strakker ging zitten en eindigde met 3 maten groter van broek. Ook bij mijn man kwamen de nodige kilo’s er weer aan en hij moest weer aan de medicijnen voor zijn suiker (nog geen insuline spuiten). De knop moest weer om…van de 31 kilo die ik zo mooi was afgevallen, zaten er weer 20 aan en bij mijn man zaten er van de 50 kilo weer 28 aan.

Op internet ging ik kijken voor een (blijvende) gezonde levensstijl. Graag wilde ik back to basic, dus zo puur mogelijk. Toen viel mijn oog op het boek “Leef Suikervrij”. Het leek mij wel wat, 4 weekmenu’s met allemaal ingrediënten die bijdragen tot een gezondere levensstijl. En wat natuurlijk voor mij ook belangrijk was, gewichtsverlies. Na wat recensies gelezen te hebben, heb ik dat boek besteld (uiteraard in overleg met mijn man) tezamen met de 3 extra weekmenu’s.

Op 1 juni ben ik begonnen met een suikervrij leven en het resultaat is geweldig

Mijn start gewicht was 85,6 kilo. Tot nu toe (na 5,5 maand) ben ik 17,3 kilo kwijt, en weeg 68,3 kilo, nog 2,7 kilo en de 20 kilo die ik was aangekomen is er dan vanaf. Dat voelt echt heel goed. Als ik mijn doel van 20 kilo heb gehaald, dan wil ik proberen om nog 10 kilo af te vallen. Het zal misschien niet zo snel gaan, maar liever langzaam en blijvend dan snel en niet volhouden.

Het eten is lekker en erg gevarieerd. Dit is wel wat ik mijn hele leven kan volhouden.

Wim-Jan aan het woord

Ik ben Wim-Jan, 51 jaar en dus de man van Audrey. Afvallen werd een probleem omdat het sobere dieet wat ik zelf hield (zouteloos standaard groente en klein stukje vlees) ineens tegen begon te staan.

50 kilo eraf, 28 er alweer aan en wat nu. Audrey opperde toen het Leef Suikervrij boek. Ik dacht af en toe een recept en ging akkoord. Bleek het om complete weekmenu’s te gaan. Da’s even slikken, letterlijk en figuurlijk, maar wie A zegt…

Nooit spijt gehad, soms een klein stukje vlees toegevoegd maar verder alles naar het menu (inclusief vervolgmenu’s). Ook op de site eens gaan neuzen. Ik ben onder de indruk van alle goed toegankelijke informatie. Veel eye-openers hier.

“Het resultaat: na 5 maanden ben ik inmiddels alweer 24 kilo afgevallen.”

Het mooiste vind ik zelf nog, met smaak! (alleen bij die salade met forel voelde ik me net Koos Konijn, wat een berg rucola, haha).

Er ging een wereld open van amandelmeel (zelf brood maken), avocado’s, courgettes, pompoen, feta, pure havermout en zoveel meer wat nu vaste routine in onze winkelwagen is. Ik lach nu de weegschaal uit en niet andersom.

Wij spreken allang niet meer over een dieet maar een goed vol te houden levensstijl waarbinnen je heus af en toe (stamppot ,worst, e.d). kunt zondigen. Oh ja, de diabetesmedicatie ligt er alweer af.

Wij willen echt nooit meer terug.

Dit bewijst maar weer dat zomaar een dieet volgen niet werkt voor de lange termijn.

Extreem snel afvallen klinkt heel verleidelijk, maar je hebt er natuurlijk niets aan als het er zo weer aan zit.

Daarnaast verbeter je niet je algehele gezondheid als je voedingsstoffen tekort komt door een streng dieet.

Een gezonde levensstijl voor altijd, dat is de oplossing en heeft ervoor gezorgd dat Wim-Jan geen medicatie meer nodig heeft en beide blijvend veel kilo’s kwijt zijn. 🍀

Deel

Print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leef suikervrij programma

Al meer dan 12.000 tevreden klanten!

5/5

Al jaren de bewezen suikervrije methode waarmee je direct vet verliest, energieker wordt en een gezonder lichaam krijgt.

Gratis dagmenu

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het suikervrij dagmenu!

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Leef Puur Natuur STOPT

Eén laatste kans om toegang te krijgen tot ons levenswerk. Alles van 9 jaar Leef Puur Natuur met 93% korting.

2 fysieke boeken – 6 online programma’s – +1800 Recepten – 
9 E-books – +60 Weekmenu’s – Livesessies – Challenges – Boodschappenlijstjes en meer.

TOTALE WAARDE : €957,50,-
Nu eenmalig €67,-

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.