Vleesvervangers uit de supermarkt? Absoluut niet altijd nodig 🙂 Geniet van deze hartige, vegetarische burger vol smaak en vitamines. Heerlijk te combineren met een salade. Ook koud als lunch lekker! En maak ze vooral ook eens in de mini versie als gezonde snack of leuke variatie voor de kleintjes.
11 reacties op “Vegetarische broccoli burgers”
Dag Lynda, zou je de broccoliburgers ook kunnen invriezen? Ik maak liever wat meer in één keer als ik wat meer tijd heb.
Hallo Lydia,
wat bedoel je met mix met de rest (zie punt 8)?
Op de foto zie ik gele stukjes in de burger, wat is dat ?
Alle ingrediënten mixen in de mengkom tot een deeg.
Broccoli heeft af en toe wat lichtere kanten. Dat zal het zijn.
het lijken wel blokjes mais
Wellicht zijn die er voor de foto doorgedaan.
Kuruma geeft voedsel een groet kleur waardoor feta van kleur is veranderd. Dat is wat je op de foto voor maïs aanziet.
Kun je deze broccoliburgers ook in een muffin bakblik in de oven bakken ipv koekenpan?
Dat kan denk ik wel, niet geprobeerd nog. Ik denk dat ze het beste op een bakplaat op bakpapier in de oven kunnen; dan worden ze meer door en door verwarmd.
Succes!
Hai, het deeg wordt bij mijn geen deeg maar blijft heel waterig. Hoe kan ik dit het beste oplossen?
Dan is de broccoli nog te nat. Je kan deze uitwringen in een theedoek. Je kan ook wat extra meel toevoegen.
Vandaag gemaakt erg lekker. Ik heb alleen de broccolirijst op 600w 1,5 minuut in de magnetron gedaan, dan is hij minder nat (en vind ik makkelijker).