Uiensoep met venkel en bleekselderij

Laatste update op 22 juni 2022

Een variant op een prachtig Frans gerecht! De ui is een gezond en smaakvol ingrediënt dat veel smaak geeft. Het is niet voor niets dat veel gerechten beginnen met het snipperen van een ui 🙂

Ook bevatten uien ontzettend veel goede vitamines en mineralen. Ideaal!

In dit gerecht heeft de ui de hoofdrol en vormt de basis voor een lekkere en gezonde soep. Serveer deze soep met een gezonde eiwitrijke salade voor een goede balans van voedingstoffen.

Uiensoep met venkel en bleekselderij

Porties: 2

Ingrediënten

2 uien of 4 sjalotjes
1 kleine venkel
2 stengels bleekselderij
1 liter groentebouillon
2 tenen knoflook
1 el gedroogde tijm
1 snuf kerriepoeder
1 el olijfolie
Peper en zeezout
Suggestie: handje verse peterselie

Instructies

  1. Snipper de uien of snijd in reepjes.
  2. Verwijder de onderkant en kern van de venkel. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  3. Pers de knoflook.
  4. Bereid ondertussen de bouillon en houd warm.
  5. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de uien met de venkel, de knoflook en de kruiden in circa 5 minuten op middelhoog vuur. Af en toe roeren.
  6. Maak de bleekselderij ondertussen schoon en snijd in dunne plakjes.
  7. Voeg de bleekselderij de laatste minuut toe.
  8. Schenk de bouillon erbij en laat 15 minuten pruttelen.
  9. Garneer met de verse peterselie.

Voedingswaarden

Per portie:

Kcal: 197
Koolhydraten: 12,5 gram
Eiwitten: 2,5 gram
Vetten: 15 gram
Vezels: 3 gram

Deel

Print

4 reacties op “Uiensoep met venkel en bleekselderij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerlijk productadvies

Eerlijk, wetenschappelijk onderbouwd en deskundig advies over supplementen.

Schrijf je in

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang eerlijk advies over voeding & producten.

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.