Met deze Thaise kokos-kippensoep, ook wel Tom Kha Kai genoemd, kan je eindeloos variëren. De basis kokossoep kan je combineren met schaal- en schelpdieren, paddenstoelen, tofu en groentes die je lekker vindt. Hieronder vind je een variant op het klassieke recept met kip. Verwarmend, smaakvol, voedend en in een handomdraai klaar!
Je kunt de soep prima een dag eerder bereiden. Lekker na een actieve dag en handig om de dag erna als lunch mee te nemen naar je werk.
Deze soep is laag in koolhydraten en bevat een goede portie gezonde vetten en eiwitten.
9 reacties op “Thaise kokos-kippensoep”
Wat is vissaus? Bedoel je oestersaus?
Hoi Karen,
Vissaus is een geconcentreerde smaakmaker op basis van vis. Oestersaus is op basis van zwarte bonen. Check maar eens in de supermarkt. Mocht je het niet in huis hebben dan mag je het ook achterwege laten. De soep is dan minder sterk van smaak.
Groetjes Vanessa – LPN
Wat een heerlijk recept,maar nog een vraag staan er in je aankomend nieuwe boek ook weekmeu,s ben zo benieuwd
Hi Yvonne,
Wat leuk om te horen, bedankt! Er staan in het komende boek 4 complete weekmenu’s dus dat wordt hopelijk weer smullen 🙂
Begin december verschijnt het dus wordt vervolgd!
Groetjes Vanessa – LPN
Ben morgen een weekje bezig met suikervrij dieet met receptjes uit het boek en vandaag Thaise kokos kippensoep gemaakt was superlekker. Mij deze morgend gewogen en ben bijna 2kg kwijt. Vind dit echt super dank je wel.
Geweldig Carine, wat fijn om te lezen!
Geen dank en geniet ervan.
Groetjes – LPN
Wat fijn Carine! Graag gedaan hoor, maar je doet het toch echt zelf. Ga zo door.
Liefs Lynda
Mooie inspirerende tekst en recepten; het raakt me; al zoveel boeken en recepten gezien en dit blijft bij me! Dank!
Wat fijn om te lezen!