Tabouleh met quinoa en hummus

Charel

Laatste update op 21 april 2023

Dit heerlijke lunch- en/of dinerrecept met tabouleh, quinoa en hummus past perfect in een koolhydraatarme en suikervrije levensstijl.

Tabouleh met quinoa en hummus

Porties: 1

Ingrediënten

20 gram quinoa
75 gram hummus
100 gram cherrytomaten, in kwarten
50 gram gemengde sla
15 gram pistachenoten, grof gehakt
1 el extra vierge olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 tl paprikapoeder
20 gram bladpeterselie, fijngesneden
¼ rode ui, in dunne ringen

Instructies

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat goed uitstomen.
  2. Meng de quinoa in een kom met de cherrytomaten, de gemengde sla, de pistachenoten, de extra vierge olijfolie, de rode wijnazijn, de bladpeterselie, de rode ui en wat peper en zout.
  3. Smeer de hummus uit over een bord en bestrooi met het paprikapoeder. Leg de tabouleh op de hummus.

Voedingswaarden

Kcal: 432
Koolhydraten: 23,5 gram
Eiwitten: 13 gram
Vetten: 30 gram
Vezels: 9,5 gram

Deel

Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerlijk productadvies

Eerlijk, wetenschappelijk onderbouwd en deskundig advies over supplementen.

Schrijf je in

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang eerlijk advies over voeding & producten.

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.