Deze rijkbelegde rijstwafels vormen een goed ontbijt of heerlijke lunch. De hummus maak je gemakkelijk zelf.
Dit recept bevat plantaardige eiwitten door het gebruik van kikkererwten. Daarnaast bevat het goede vetten uit tahin (sesampasta), olijfolie en pijnboompitten. Dit gerecht is een voorbeeld van een gezond ontbijt of gezonde lunch.
4 reacties op “Rijstwafels met hummus, cherrytomaten en pijnboompitten”
Hallo Lynda,
Rijstwafels zijn toch gemaakt van witte (bewerkte) rijst?
En witte rijst zou je toch moeten vermijden bij een koolhydraatarm- of beperkt dieet?
Groet,
Barbara
Hi Barbara,
We adviseren gewone witte rijst inderdaad niet. Een rijstwafel heeft weinig calorieën en, in verhouding tot andere crackers of brood, weinig koolhydraten. Daarom past het wel om af en toe van een rijswafel te genieten; zeker met allemaal lekker en gezond beleg 🙂
Groetjes, Vanessa
Ja dat weet ik ,maar ik ben reeds op mijn gewicht en wil het zo houden ,dus voor een enkele keer is het geen probleem hé?
Dank u voor het recept en de réactie
Grtjs Lucienne
Nee hoor, geen probleem 🙂