ºDit groenterijke ovengerecht is een heerlijk, warm en vullend gerecht. Maak vooral wat extra porties om de energie van de oven goed te benutten. De ratatouille die je overhoudt kan je vervolgens gebruiken als saus (gepureerd) of maaltijdsoep (gepureerd en verdund met groentebouillon).
Het is een Frans gerecht dat je goed met verschillende kruiden kunt combineren. Denk eens aan kaneel, ras el hanout, salie of tijm. Met verse koriander en wat citroensap krijgt het een oosters tintje! Dit recept is de klassieke variant. Ideaal als bijgerecht voor een stukje vlees of vis naar keuze.
Een reactie op “Ratatouille”
Dit lijkt erg veel op Briam, een Griekse ovenschotel. Ik maak het altijd zonder bouillonblokje (te veel zout!), en met een ui, een saus van tomatenpuree, olijfolie, water en o.a. oregano en zwarte peper.
10 minuten voor ’t einde van de oventijd leg ik er vaak stukjes feta op, en soms roer ik er gekruimeld gebakken gehakt (kip) door.
Een top gerecht!