Koolhydraatarme lasagne met aubergine en courgette

Laatste update op 22 maart 2023

Met dit recept maak je heerlijke lasagne boordevol groentes. Door het eten van dit gerecht krijg je verschillende vitamines en mineralen binnen die je lichaam gezond houden.

In een traditionele lasagne worden er lasagnebladen van tarwemeel gebruikt. In dit recept zijn de lasagnebladen vervangen door plakken courgette en aubergine, waardoor dit gerecht koolhydraatarm is. Deze lasagne is eiwitrijk door het gebruik van kipgehakt en hüttenkäse.

Koolhydraatarme lasagne met aubergine en courgette

Porties: 2

Ingrediënten

300 gram kipgehakt*
1 courgette
1 aubergine
1 paprika
1 ui
1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
150 gram hüttenkäse
1 tl Italiaanse kruiden
Olijf- of kokosolie
Zout en peper

*Dit gerecht is ook lekker met rundergehakt in plaats van kipgehakt.

Vegetarische optie: Kies voor plantaardig gehakt van bijvoorbeeld beyond meat.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Snijd de courgette en aubergine over de lengte in dunne plakken. Besprenkel met olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenteplakken 10 minuten.
  4. Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en snijd de paprika in kleine stukjes.
  5. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit de ui aan.
  6. Voeg het kipgehakt, de knoflook en de paprika toe en bak het gehakt rul.
  7. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door en laat de saus 10 minuten pruttelen.
  8. Pak een ovenschaal en verdeel een lepel saus over de bodem van de schaal. Dek af met courgette- en aubergineplakken. Verdeel hier weer een lepel saus over en dek vervolgens weer af met courgette- en aubergineplakken. Herhaal deze stappen tot de groenteplakken en de saus op zijn.
  9. Top de lasagne af met hüttenkäse en bestrooi met een snufje Italiaanse kruiden.
  10. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de lasagne ongeveer 30 minuten.
  11. Laat de lasagne enkele minuten afkoelen voor je deze serveert.

 

Voedingswaarden

Kcal: 550
Koolhydraten: 30 gram
Eiwitten: 44,5 gram
Vetten: 30 gram
Vezels: 10,5 gram

Deel

Print

4 reacties op “Koolhydraatarme lasagne met aubergine en courgette

  1. Charlie zegt:

    Heerlijk recept, Lynda!
    Een volwaardig, lichte en frisse maaltijd.
    Zelf geprobeerd met plakjes jonge kaas (Gouda) in plaats van Hüttenkäse. Die stond niet in de winkel 😉
    Bedankt om deze te delen!

    • Vanessa Teune zegt:

      Je kan het de volgende keer wat langer in de oven doen; dat kan nog weleens anders zijn. Gewone kaas is ook lekker maar wij kiezen hüttenkäse omdat het lichter is. Ricottakaas kan ook.
      Groet LPN

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerlijk productadvies

Eerlijk, wetenschappelijk onderbouwd en deskundig advies over supplementen.

Schrijf je in

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang eerlijk advies over voeding & producten.

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.