Gezonde chocoladecake in een mok

Laatste update op 22 maart 2023

Een gezonde chocoladecake als ontbijt: wie wil dat nou niet? Met dit recept maak je een gezonde cake in een mok, ook wel een mugcake genoemd.

Dit ontbijtje is gezoet met natuurlijke suikers in de vorm van honing en banaan. Dat maakt het lekker zoet, zonder geraffineerde suikers te gebruiken.

Gezonde chocoladecake in een mok

Porties: 1

Ingrediënten

30 gram havermout
1 banaan
1 ei
1 tl lijnzaad
1 tl honing
1 tl cacaopoeder
Snufje zout
Optioneel: 1 el Griekse yoghurt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Prak de banaan tot moes met behulp van een vork. Doe in een ovenbestendige mok.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.
  4. Zet de mok 15-20 minuten in de oven.
  5. De chocoladecake is gaar als de binnenkant niet meer vloeibaar is. Check dit met behulp van een vork of satéprikker (deze moet er schoon uitkomen nadat je hem erin hebt gestoken).
  6. Top de chocoladecake eventueel af met een eetlepel Griekse yoghurt.

Voedingswaarden

Kcal: 371
Koolhydraten: 48 gram
Eiwitten: 14,5 gram
Vetten: 15 gram
Vezels: 9,5 gram

Deel

Print

11 reacties op “Gezonde chocoladecake in een mok

    • Lynda zegt:

      Hoi,

      Een banaan bevat inderdaad meer natuurlijke suiker dan andere fruitsoorten, maar het bevat ook veel vezels, waardoor het effect op je bloedsuikerspiegel minder is. Je zou dus best een banaan kunnen eten hoor. Beperk je fruit inname tot 2 stuks per dag en let erop dat je voldoende vezels eet.

      Groetjes Lynda

  1. Anneke zegt:

    Ik maakte het bij gebrek aan cacaopoeder en lijnzaad met chiazaad en zonder cacaopoeder.
    Ik maakte meteen een portie voor 3 personen en het had 25minuten nodig en dan was het nog niet volledig gaar. Misschien door te grote bananen, of iets minder in een kop doen? Maar ze zijn wel érg lekker! Je blijft lang verzadigd na zo een cakeje, fijn om eens iets anders te maken! Deze komt nog op de ontbijttafel!

    • Vanessa Teune zegt:

      Leuk dat je ervan hebt genoten Anneke! Het is inderdaad qua tijd allemaal best afhankelijk van het formaat banaan en mok. Maar fijn dat het uiteindelijk is gelukt. Fijne kerst!

  2. Mijke Casteels zegt:

    Geachte Lynda,
    Ik ben allergisch voor exotisch fruit, waaronder ‘banaan’. Hoe kan ik dit ingrediënt het best vervangen? Alvast bedankt voor je feedback. Met vriendelijke groeten, Mijke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerlijk productadvies

Eerlijk, wetenschappelijk onderbouwd en deskundig advies over supplementen.

Schrijf je in

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang eerlijk advies over voeding & producten.

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.