Bananen-walnotenbrood

Laatste update op 22 maart 2023

Een plak van dit zelfgemaakte bananenbrood is een heerlijke, verantwoorde snack. Als je dit recept één keer maakt, heb je er wel 10 keer plezier van! Snijd het bananenbrood in plakken, verpak deze individueel en plaats in de vriezer. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis.

Dit bananenbrood is op zichzelf al heel lekker, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw plak bananenbrood te besmeren met een laagje kokosolie. Op deze manier krijg je extra gezonde vetten binnen, die je lang verzadigd houden.

Dit recept is suikervrij en past daarom perfect in een suikervrij voedingspatroon.

Bananen-walnotenbrood

Porties: 10

Ingrediënten

150 gram havermout
3 rijpe bananen
1 appel
3 eieren
25 gram walnoten
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
1 el kokosolie
Snuf zout
Optioneel: 1 el rauwe cacaonibs

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Was de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Hak de walnoten.
  4. Maal de havermout tot havermeel met behulp van een keukenmachine of blender.
  5. Voeg de bananen, de eieren, het kaneel, het bakpoeder, de kokosolie en een snufje zout aan de keukenmachine of blender toe. Mix tot een glad beslag.
  6. Doe het beslag in een kom en roer de appelblokjes en gehakte walnoten erdoorheen.
  7. Roer eventueel de rauwe cacaonibs door het beslag.
  8. Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif de cakevorm in de oven.
  9. Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is. Check dit met een vork of satéprikker (deze moet er schoon uitkomen nadat je hem erin hebt gestoken).
  10. Laat het bananenbrood volledig afkoelen en snijd in 10 plakken.

Voedingswaarden

Per plakje:

Kcal: 148
Koolhydraten: 17 gram
Eiwitten: 9,5 gram
Vetten: 6 gram
Vezels: 2 gram

Deel

Print

22 reacties op “Bananen-walnotenbrood

    • Lynda zegt:

      Hoi Kirsten,

      Banaan en havermout is wel een bron van koolhydraten. Het is wel heel gezond, maar niet perse koolhydraatarm.

      Groetjes Lynda

  1. Jet van Bakkum zegt:

    Goedemorgen Lynda

    Ik heb het bananenbrood gemaakt en wij vonden het lekker dus gedaan wat jij voorstelde
    snijden en in de vriezer.
    Bedankt voor dit recept.
    Hopelijk gaat het werken voor mij en eet ik minder.
    fijne dag vandaag en groetjes van Jet

    • Vanessa Teune zegt:

      Beste Lieve,

      De eieren in dit recept geven de bindende functie. Je kan het vervangen door het volgende:
      *3 el pindakaas, 1 el chiazaad met 3 el water, 1 extra banaan.
      Met deze combi heb je de beste kans dat het èn lekker bindt èn goed van smaak blijft.

      Succes en ik hoor graag of het is gelukt.
      Gr LPN

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerlijk productadvies

Eerlijk, wetenschappelijk onderbouwd en deskundig advies over supplementen.

Schrijf je in

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang eerlijk advies over voeding & producten.

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.