Onze aanpak voor content creatie

Voor het schrijven van artikelen op Leef Puur Natuur houden we vast aan de volgende vijf pilaren:

 1. Ethisch. De onafhankelijkheid van onze redactie hebben we hoog in het vaandel. Hoge waarderingen zijn bij ons niet te koop, en ook een plekje op de lijst niet.
 2. Betrouwbaar. Eén van onze belangrijkste waardes is eerlijkheid. We willen je natuurlijk alleen de beste en meest effectieve supplementen aanbevelen. Dit houdt in dat we onafhankelijk handelen en kritisch zijn over de producten die we testen.

  Bij betrouwbaarheid hoort ook dat we helder zijn over onze inkomsten en samenwerkingen met de merken die we vergelijken. Daarover lees je in het onderdeel transparantie meer.

 3. Genuanceerd. We vergelijken de producten op basis van een aantal uiteenlopende criteria. Op deze manier garanderen we dat je in onze productvergelijkingen het complete plaatje krijgt.We schetsen in onze vergelijkingen een duidelijk beeld van de voor- en nadelen van een product en beargumenteren waarom het een bepaalde plek op de ranglijst verdient. Dit maakt onze adviezen kritisch en genuanceerd. Je zult op Leef Puur Natuur dan ook niet snel lezen dat een product op alle vlakken het hoogste scoort.

  Over de criteria van onze vergelijkingen vertellen we je hier meer.

 4. Geïnformeerd. Voordat we een artikel schrijven doen we veel onderzoek. Hiervoor duiken we in de wereld van de supplementen en van de voedingswetenschap.

  We vinden het belangrijk dat we onze artikelen baseren op wetenschappelijke kennis en data. Onderaan onze teksten vind je dan ook altijd een bronvermelding, zodat je terug kan vinden waar we onze informatie vandaan halen.

  Daarnaast zorgen we dat we altijd goed geïnformeerd blijven over de wereld van supplementen. Dit helpt ons om  nieuwe en veelbelovende producten te vinden. 

 5. Begrijpelijk. Onderzoek is een onmisbare stap in ons proces. We baseren onze uitlegteksten altijd op beschikbare en recente kennis over gezondheid en voeding.

  Deze wetenschappelijke kennis is belangrijk, maar voor lang niet iedereen toegankelijk. Juist daarom streven wij ernaar om het zo begrijpelijk mogelijk te maken. Wij doen het leeswerk en presenteren de opties, zodat jij de conclusie kan trekken.

Correcties

De teksten en analyses op Leef Puur Natuur worden regelmatig gecontroleerd en geüpdatet. Zo zorgen we ervoor dat onze adviezen kloppend blijven. Wanneer een artikel wordt aangepast, kan je dit altijd bovenaan de tekst zien.  

Ondanks onze aandacht, kan het toch zijn dat er soms een foutje doorheen glipt. Heb je iets gezien dat niet klopt? Dan kan je dit altijd melden, door te mailen naar info@leefpuurnatuur.nl 

Taalgebruik

Bij Leef Puur Natuur streven we ernaar om altijd veilige en betrouwbare adviezen te geven. Dit betekent dat wij ons houden aan de richtlijnen over gezondheidsclaims van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NWVA). Als we ergens niet absoluut zeker van zijn, zullen we je ook altijd aanraden om je huisarts te raadplegen.  

Daarnaast hebben we oog voor inclusie en inclusief taalgebruik. Zo vermijden we termen die mensen reduceren tot hun aandoening, geslacht of huidskleur.

In onze adviezen denken we mee met je persoonlijke situatie. Als je bijvoorbeeld tijdens zwangerschap of borstvoeding een bepaald supplement beter niet kan gebruiken, zul je dit altijd prominent in onze teksten terugvinden. 

Ons team

Artikelen op Leef Puur Natuur worden in samenspraak met interne en externe experts geschreven. Dit zijn voedingsdeskundigen en  -wetenschappers die ervoor zorgen dat de informatie die je krijgt kloppend is. Onze ondersteunende auteurs zorgen vervolgens dat de teksten begrijpelijk en relevant blijven. 

Klik hier om kennis te maken met ons team.