Hoe wij producten beoordelen

Wij beoordelen producten op een aantal vaste criteria. Dit zijn:

  • Ingrediënten. Bij Leef Puur Natuur geloven we in de kracht van supplementen met hoogwaardige ingrediënten. We checken of de werkzame stoffen in het supplement goed opneembaar zijn. Ook gaan we na of er andere kruiden in de formule zijn opgenomen die de opname of werking kunnen versterken.
  • Zuiverheid. We zijn streng voor producten die onnodige vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen bevatten. Deze stoffen kunnen namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid of de werkzaamheid van het product verlagen.  
  • Prijs. De prijs van het potje en van één aanbevolen dagdosering nemen we vast mee in de vergelijking.

We zien vaak dat goedkope supplementen veel onnodige vulstoffen bevatten. Je moet dan meer nemen om tot hetzelfde resultaat te komen als een product met minder vulstoffen. Desondanks is het niet zo dat het duurste product altijd het beste is. Door de prijs te laten gelden in onze analyse proberen we het beste en voordeligste supplement een podium te geven.

  • Eigen ervaringen. In veel gevallen kopen en testen we de producten zelf. Zo kunnen we persoonlijk ervaren wat ze te bieden hebben. Op deze manier krijgen we niet alleen inzicht in de ingrediënten, maar ook praktische ervaring met het product. Denk hierbij aan smaak, textuur, en het gemak van innemen.
  • Reviews. In onze vergelijkingen nemen we vaak reviews van klanten mee. We zijn geïnteresseerd in wat mensen echt van een product vinden en laten de meningen doorschijnen in onze beoordeling. Daarnaast helpen de reviews ons een completer beeld te schetsen van de klantbeleving, door ze naast onze eigen ervaring te leggen.

Wel goed om te weten: De criteria kunnen per vergelijking licht verschillen. Daarom vind je ze ook altijd terug in het artikel zelf, met een korte uitleg. 

Criteria voor beauty- en verzorgingsproducten. 

Voor onze vergelijkingen van beauty- en verzorgingsproducten hanteren we dezelfde strikte criteria. Dit doen we omdat we geloven dat gezondheid verder gaat dan alleen voeding, beweging en nachtrust. We vinden dat de producten die je op je huid smeert ook gezond en schoon moeten zijn, en zijn daarom in verzorgingsproducten net zo scherp op onnodige toevoegingen.

Hoe gaan we om met persoonlijke voorkeur?

We zijn ons ervan bewust dat we vergelijken met een menselijke maat. Onze criteria zijn niet objectief, en bevatten ongetwijfeld persoonlijke voorkeuren. We proberen hier zo goed mogelijk rekening mee te houden wanneer we een product afraden of aanbevelen.

Correcties

Het is mogelijk dat de informatie waarmee we onze vergelijkingen maken veroudert raakt. Zo kunnen er ingrediënten toegevoegd of uitgehaald worden, of kan de prijs veranderen. We doen ons best om dit zo goed mogelijk bij te houden, maar kijken ongetwijfeld soms over iets heen. Onjuistheden kan je altijd melden bij info@leefpuurnatuur.nl.